Cooking & Eating around Porchiano del Monte

 It was an incredibly sunny sunday morning so I went for a walk around Porchiano del Monte with  my daughter and her dog Daisy.  
Do you know this plant? It's wild chicory and I had never eaten it before coming to Italy.  I just thought it was a weed! It grows throughout Europe and is fairly simple to prepare. Does it grow around where you live?

Era una domenica di sole così sono andata a fare una passeggiata con mia figlia ed il suo cane.  Conoscete questa pianta qui sopra vero? E' la cicoria, non l'avevo mai mangiato prima di venire in Italia.  


Cicoria Ripassata Recipe
1.  You'll want to gather about a pound of Chicory, the more the merrier!
2. Take it home and wash it to get rid of any unwanted critters.
3. Then, boil it in a large pot of boiling water for about 10 minutes.  This will eliminate the bitter taste.
4. Strain it and put it into a frying pan with oil and a clove of garlic.  I like to put all my ingredients in 'cold' and then turn on the flame.  Do you know why?
 Chicoria Ripassata
1. Raccogliete un bel pò di chicoria, più è meglio è.
2. Lavalo per eliminare gli ospiti indesiderati!
3. Fallo bollire in abbondante acqua per 10 minuti per eliminare il sapore amaro.
4. Scolarlo e cucinarlo in una padella con olio e aglio.  Io preferisco mettere tutti gli ingredienti a freddo.  Lo sapete perchè?
Ecco qua! And here is our lovely, nutritious chicory straight from the field to your table!
Are you going to try cooking this?

Ecco qua la nostra cicoria direttamente dal campo alla tua tavola! E voi come cucinate la cicoria?





Meet Giuliana and her Vegetable Patch

This is my friend Giuliana, she grew up in the countryside around Porchiano del Monte.  She lives just a couple of vicoli (alleys) away from me in the center of the town and has a sweet vegetable patch just outside the town walls.
I stopped by the other morning while she was clearing out the area and spoke to her about wanting to publish recipes on this blog, she was very enthusiastic.  

I noticed there was some Borage or starflower growing around.  Are you familiar with this plant?  Giuliana says that the newest tender leaves that grow near the flowers taste really good in a salad.  She uses the larger leaves in soup.  
Why don't you try them out in your salad and tell me what you think?  
Leave your comments below.
  *

Questa è la mia amica Giuliana, è cresciuta nella campagna di Porchiano del Monte.  Vive vicino a me, qualche vicolo più in la ed ha un orticello molto bello appena fuori le mura.  Mi sono fermata l'altro giorno mentre faceva pulizie e gli ho parlato del mio desiderio di pubblicare delle ricette su questo blog ed era molto entusiasta. 

Ho notato che c'erano delle piante di Boragine intorno.  Lo conoscete?  Giuliana dice che le foglie tenere e nuove hanno un sapore molto buono mescolato con l'insalata.  Lei utilizza qualche foglia grande nella minestra.
Prova la Boragine nella tua insalata e ditemi che ne pensate.
Lasciate i vostro commenti qui sotto.

















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